Οι Υπηρεσίες μας

Καθαρισμός Χειροποίητων Χαλιών

Ένα χειροποίητο χαλί είναι ένα καλλιτεχνικό επίτευγμα. Παρ’ όλη την συχνή συντήρηση του που είναι το σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα πάντα προς την φορά του πέλους, θα χρειαστεί να γίνει και πρέπει να γίνει και ένας βαθύτερος καθαρισμός. Τα συστήματα που χρησιμοποιούνται είναι ο καθαρισμός δια ψεκασμού και αναρρόφησης (spray extraction) και ο ξηρός καθαρισμός.

1. ΨΕΚΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ (SPRAY-EXTRACTION)

Χρησιμοποιείται στον καθαρισμό ευαίσθητων χειροποίητων χαλιών, μάλλινων και μεταξωτών. Αφού τινάξουμε το χαλί αφαιρώντας τους επιφανειακούς ρύπους και το περιττό χνούδι, εφαρμόζουμε ειδικά υλικά ουδέτερου PH. Με την μέθοδο ψεκασμού – αναρρόφησης απομακρύνουμε την συσσωρευμένη βρωμιά μέχρι και την ρίζα του πέλους.

2. ΞΗΡΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Χρησιμοποιείται στον καθαρισμό ευαίσθητων χειροποίητων χαλιών, μάλλινων και μεταξωτών. Αφού τινάξουμε το χαλί αφαιρώντας τους επιφανειακούς ρύπους και το περιττό χνούδι, εφαρμόζουμε ειδικά υλικά ουδέτερου PH σε όλη την επιφάνεια του χαλιού. Με ειδικές μαλακές κυλινδρικές βούρτσες βουρτσίζουμε όλη την επιφάνειά του, με αποτέλεσμα να διεισδύσουν τα καθαριστικά στα βαθύτερα σημεία του πέλους. Αυτή η μέθοδος είναι τελείως ακίνδυνη για τα χρώματα των ευαίσθητων χειροποίητων χαλιών σας. Μας δίνει χαλιά απαλλαγμένα από κάθε είδους ρύπο με αναζωογονημένο πέλος, πλούσια χρωματική φωτεινότητα και έντονη αίσθηση φρεσκάδας και καθαριότητας.

Έχετε απορίες;