Blog

Οι υπηρεσίες από τα ταπητοκαθαριστηρία αθήνα Tapis D' Or είναι ζωτικές

Η επένδυση των πατωμάτων με χαλιά αποτελεί μία διαδεδομένη επιλογή στα σπίτια καθώς μπορούν να δημιουργήσουν ζεστή ατμόσφαιρα και να παράσχουν πλήρη ηχομόνωση για όλα τα δωμάτια, συν το γεγονός ότι τα χαλιά είναι αρκετά πολυδιάστατα από μόνα τους ώστε να ταιριάξουν με κάθε είδος διακόσμησης. Ωστόσο, εξαιτίας της χρήσης τους στα πατώματα των σπιτιών, είναι απόλυτα λογικό να μετατρέπονται σε εστίες μικροβίων και σκόνης, που με τον καιρό συσσωρεύονται στα χαλιά και προάγουν την ανάπτυξη διαφόρων τύπων επιβλαβών μικροοργανισμών.

Το χώμα και οι ρύποι μπορούν να διεισδύσουν βαθιά στις ίνες των χαλιών, με συνέπεια αυτό όχι μόνο να μειώνει τη διάρκεια της ζωής τους, αλλά και να δίνει την ευκαιρία στα επιβλαβή βακτηρίδια και ακάρεα να αναπτυχθούν εφόσον αφεθούν ανεξέλεγκτα. Ενώ τα χαλιά σας μπορεί να μοιάζουν καθαρά, μέχρι και το 85% των ρύπων στα χαλιά παραμένει βαθιά χωμένο εντός των ινών με συνέπεια να μην είναι ορατοί. Καθώς περπατάτε πάνω στα χαλιά σας, μερικές από τις ρυπογόνες ουσίες μπορεί να απελευθερωθούν στην επιφάνεια και να αναμειχθούν με τον εσωτερικό αέρα, κάτι που ενδεχόμενα να προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα για όσους διαμένουν σε ένα σπίτι. Τα ταπητοκαθαριστήρια αθήνα Tapis d' or όμως είναι στην υπηρεσία σας για να απαλλαγείτε από αυτούς τους ρύπους.

Κάθε είδος υφάσματος μπορεί να ευνοήσει την εμφάνιση μούχλας και ρύπων εφόσον δεν τύχει καθαρισμού για μεγάλη περίοδο. Τα υπολείμματα τροφών ή τα χυμένα ποτά κατατάσσονται μετά των πιο συνηθισμένων αιτίων ανάπτυξης ρύπων και μικροβίων στα χαλιά. Παρότι μπορεί να θεωρείτε πως με την ηλεκτρική σκούπα καθαρίζετε τα χαλιά σας σε επαρκή βαθμό, η αλήθεια είναι πως από τη στιγμή που δεν αντιμετωπίζετε αποκλειστικά το πρόβλημα της σκόνης, αλλά και των ρύπων επίσης που ενσωματώνονται βαθιά στις ίνες, χρειάζεστε πιο ισχυρές λύσεις. Τα επαγγελματικά ταπητοκαθαριστήρια αθήνα Tapis d' or κατέχουν πολύ ισχυρό μηχανολογικό εξοπλισμό καθαρισμού, ο οποίος εξαλείφει αυτούς τους κρυφούς ρύπους, βελτιώνοντας την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο σπίτι σας.

Κανείς άλλος δεν είναι σε θέση να εκτελέσει τις αποτελεσματικές μεθόδους καθαρισμού καλύτερα από ένα ταπητοκαθαριστήριο στην περιοχή σας. Οι ειδικοί στον καθαρισμό των χαλιών διαθέτουν όχι μόνο τις απαιτούμενες δεξιότητες, αλλά και το σωστό καθαριστικό εξοπλισμό και τα υλικά που χρειάζονται για έναν ολοκληρωμένο καθαρισμό χαλιών. Το εξειδικευμένο προσωπικό που εργάζεται στα ταπητοκαθαριστήρια αθήνα Tapis d' or είναι άρτια εκπαιδευμένο ώστε να βελτιώνει την αντοχή των χαλιών σας και να εξοντώνει τους αλλεργιογόνους μικροοργανισμούς, αποκαθιστώντας τα χαλιά στην αρχική τους ποιότητα και αισθητική. Η συντήρηση των χαλιών σας με τακτικό επαγγελματικό καθαρισμό επιμηκύνει τη ζωή τους και τους χαρίζει αίσθηση αξεπέραστης καθαριότητας και φρεσκάδας.

Το Ταπητοκαθαριστήριο Δουλεύει για Εσάς

Έχει τύχει ποτέ να παρατηρήσετε πόσο εύκολο είναι τα χαλιά στο σπίτι ή το γραφείο σας να φτάσουν από το ζενίθ στο ναδίρ της εμφάνισής του μέσα σε αστραπιαίο χρονικό διάστημα; Αν ναι, τότε πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά τι είδους μεταχείριση κάνετε στα χαλιά σας, αφού από αυτήν θα εξαρτηθεί αν θα εκπέμπουν λαμπερή ή αποκαρδιωτική εικόνα. Τα καλά μαντάτα είναι βέβαια ότι το ταπητοκαθαριστήριο Tapis d'or, χάρη στις εξαιρετικές υπηρεσίες ατμοκαθαρισμού που προσφέρει, μπορεί να επαναφέρει την χαμένη «αίγλη» των χαλιών σας.

Αρχικά, να επισημάνουμε ότι τα χαλιά είναι κομψά διακοσμητικά στοιχεία με μεγάλη ανθεκτικότητα στο χρόνο, αλλά η κίνηση πάνω σε αυτά, σε συνδυασμό με τις τροφές και τα υγρά που πέφτουν πάνω τους σε τακτική βάση, αποδυναμώνουν την αισθητική τους. Όταν αυτό συμβεί, τότε επιβάλλεται να επικοινωνήσετε με τους ειδικούς στον καθαρισμό χαλιών ώστε να αποκαταστήσετε την εμφάνισή τους. Οι καταξιωμένοι καθαριστές χαλιών χρησιμοποιούν τον σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό και την τεχνογνωσία τους ώστε τα χαλιά σας να απαλλαγούν από ανεπιθύμητη βρωμιά, οσμές και οτιδήποτε άλλο αμαυρώνει την εικόνα τους.

Ένα άλλο κέρδος του εξονυχιστικού καθαρισμού χαλιών από ένα εδραιωμένο στο χώρο ταπητοκαθαριστήριο είναι ότι εξουδετερώνει όλα τα μικρόβια και βακτηρίδια που ζουν στα χαλιά του σπιτιού ή του γραφείου σας. Ακόμη και αν ένα χαλί μοιάζει καθαρό και υγιεινό, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι. Υπάρχουν μικροοργανισμοί που ζουν μέσα στις ίνες ενός χαλιού και προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις, αναπνευστικές δυσκολίες και άλλα προβλήματα υγείας που πρέπει όλοι να αποφεύγουμε.

Οι υπηρεσίες που παρέχει ένα ταπητοκαθαριστήριο μπορεί να φανούν επίσης πολύτιμες όταν σχεδιάζετε να πουλήσετε το σπίτι σας μαζί με όλο το οικιακό του εξοπλισμό. Ακόμη και αν έχετε συνηθίσει την όψη των χαλιών σας, δεν μπορείτε να φανταστείτε ποσό πολύ μπορεί ο επαγγελματικός καθαρισμός να βελτιώσει την εμφάνισή τους. Αν έχετε ξύλινα δάπεδα ή πατώματα που έχουν επενδυθεί με πλακάκια, τότε πλαισιώνοντας τα με πεντακάθαρα και αστραφτερά χαλιά, αυξάνετε αυτομάτως σε μέγιστο βαθμό την αξία τους.

Όπως μπορείτε να αντιληφθείτε, τα κέρδη που θα αποκομίσετε από το ποιοτικό έργο που παράγει ένα ταπητοκαθαριστήριο, είναι πολυάριθμα και ανάγονται σε διάφορα επίπεδα. Οι τεχνικοί θα αφανίσουν όλη τη βρωμιά, τις αλλεργιογόνες ουσίες, τα μικρόβια και τα βακτηρίδια που δεν ξέρατε καν ότι υπήρχαν μέσα στις ίνες των χαλιών σας, δίνοντας νέα πνοή στην αισθητική και λειτουργική διάσταση τους. Μετά από όλα τα παραπάνω, πόσο πιθανό είναι να επικοινωνήσετε άμεσα με το ταπητοκαθαριστήριο Tapis d'or;

Πληροφορίες για τις επιδιορθώσεις χαλιών

Το ξέρατε ότι τώρα μπορείτε να επεκτείνετε τη ζωή των χαλιών σας μέσω των επισκευών ή τις επιδιορθώσεις χαλιών που έχουν ανάγκη; Για ποιο λόγο να σπεύσετε αντικαταστήσετε ένα φθαρμένο χαλί με ένα καινούριο, δαπανώντας χρήμα και χρόνο; Ας μην ξεχνάμε ότι τα χαλιά έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να αποτελούν τα πιο ανθεκτικά διακοσμητικά στοιχεία του σπιτιού μας. Επομένως, από την κατασκευή τους πρέπει να είναι σε θέση να αντέχουν στην πίεση που ασκεί το καθημερινό ποδοπάτημά τους, αλλά και κάθε είδους φθορά.

Προτού σκεφτείτε να αντικαταστήσετε ένα χαλί, δώστε προτεραιότητα στις επαγγελματικές επιδιορθώσεις χαλιών. Υπάρχουν ταπητοκαθαριστήρια που ειδικεύονται στην αποκατάσταση όλων των ειδών φθορών που έχουν προκληθεί σε ένα χαλί, με το αποτέλεσμα της δουλειάς τους να δικαιώνει τις προσδοκίες των πελατών και τα χαλιά να δείχνουν σαν καινούρια μετά.

Ας εξετάσουμε μερικές από τις πιο συνηθισμένες περιπτώσεις όπου οι επιδιορθώσεις χαλιών είναι η απαραίτητη και ενδεδειγμένη επιλογή για την «υγεία» των χαλιών σας. Οι υπηρεσίες επιδιόρθωσης χαλιών θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρήματα, και να αποφύγετε τον πονοκέφαλο της αντικατάστασης των φθαρμένων χαλιών σας.

Κηλίδες από χλωρίνη

Η χλωρίνη είναι μία εξαιρετικά ισχυρή χημική ουσία που μπορεί να φθείρει τις ίνες των χαλιών σας, να ξεβάψει τα χρώματά τους και γενικά να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στα χαλιά. Η απόπειρα να αφαιρέσετε αυτές τις κηλίδες οι ίδιοι πιθανότατα θα οδηγήσει σε περισσότερα προβλήματα. Αν θέλετε να επιδιορθώσετε το πρόβλημα των κηλίδων χλωρίνης, απλά επικοινωνήστε με ένα ταπητοκαθαριστήριο που ειδικεύεται στις επιδιορθώσεις χαλιών.

Σημάδια από κάψιμο

Τα τσιγάρα, το ηλεκτρικό σίδερο, οι σόμπες και οι σπίθες από τζάκι μπορούν να κάψουν τα χαλιά σας. Όταν αυτό συμβεί, τότε μπορεί να νομίσετε ότι η ζημιά που έχει προκληθεί, είναι ανεπανόρθωτη. Τα καφέ και μαύρα σημάδια μπορεί να μοιάζουν με μόνιμη φθορά, όμως οι προηγμένες τεχνικές επιδιόρθωσης χαλιών μπορούν να τα απομακρύνουν για πάντα από τα χαλιά σας ώστε να δείχνουν και πάλι σαν καινούρια.

Ξεθώριασμα χρωμάτων

Μερικά σημάδια ή κηλίδες στα χαλιά μπορεί να είναι απόρροια πτώσης τροφών, υγρών, βρωμιάς κτλ. Ακόμη και αν επιχειρήσετε να τα απομακρύνετε οι ίδιοι με ειδικά καθαριστικά διαλύματα, το αποτέλεσμα θα είναι το ξεθώριασμα των χρωμάτων των χαλιών σας. Οι επαγγελματικές επιδιορθώσεις χαλιών μέσω ειδικού μηχανολογικού εξοπλισμού αποκαθιστούν το πρόβλημα των ξεθωριασμένων χρωμάτων, τα οποία αποκτούν ξανά τη λάμψη και τη ζωντάνια τους.

Συνεπώς, αν τα χαλιά σας είναι φθαρμένα ή ξεθωριασμένα, οι επαγγελματίες στην επισκευή χαλιών μπορούν να βοηθήσουν. Αξιοποιώντας την πολυετή εμπειρία τους στις επιδιορθώσεις χαλιών, επαναφέρουν την εκθαμβωτική όψη των χαλιών σας σε πολύ σύντομο διάστημα.

Εξηγώντας Πόσο Σημαντικό Είναι το Πλύσιμο Χαλιών

Απλά αφιερώστε μία στιγμή για να αναλογιστείτε όλα όσα κρύβουν βαθιά μέσα στις ίνες τους τα χαλιά σας. Η λίστα είναι ατελείωτη και εκτείνεται από τη σκόνη, τη βρωμιά και τις αλλεργιογόνες ουσίες μέχρι τα βακτηρίδια, την οργανική ύλη και οτιδήποτε άλλο μπορεί να μεταφερθεί από τους κατοίκους ενός σπιτιού. Επομένως, για ποιο λόγο είναι τόσο σημαντικό στις μέρες μας το επαγγελματικό πλύσιμο χαλιών; Διαβάστε τη συνέχεια για να ανακαλύψετε τα μοναδικά οφέλη που μπορεί να προσφέρει η τακτική επαγγελματική φροντίδα των χαλιών σας.

Εν αρχή η ασύγκριτη οικονομία! Τα χαλιά έχουν συνήθως υψηλό κόστος αγοράς και ο τακτικός καθαρισμός τους συμβάλλει στη διατήρησή τους σε άριστη κατάσταση, θωρακίζοντας την επένδυσή σας. Αυτό είναι ιδιαιτέρως σημαντικό όταν τα χαλιά σας είναι καινούρια ή σκοπεύετε να πουλήσετε σύντομα το σπίτι σας με όλα τα έπιπλα και τον εξοπλισμό του. Είναι πολύ πιο συμφέρον να ξοδεύετε λίγα χρήματα κάθε χρόνο για τη συντήρηση των χαλιών σας παρά να αντικαθιστάτε τα χαλιά λόγω φθοράς.

Επιπλέον, ένα σπίτι ή γραφείο δεν δίνει την αίσθηση της καθαριότητας όταν τα χαλιά που το εξοπλίζουν δεν είναι καθαρά. Το τακτικό πλύσιμο χαλιών με ηλεκτρική σκούπα είναι ένας αποδοτικός τρόπος εξάλειψης λεκέδων και υπολειμμάτων τροφών που καταλήγουν στις ίνες των χαλιών. Παρ’ όλα αυτά, ένας τακτικός βαθύς καθαρισμός είναι επίσης απαραίτητος ώστε να απομακρυνθούν οι πιο δύσκολοι λεκέδες. Τότε σίγουρα θα εκτιμήσετε πολύ περισσότερο την όψη και την αίσθηση των χαλιών σας, τα οποία θα θέλετε να επιδεικνύετε περήφανα στους καλεσμένους σας.

Ένας ακόμη προφανής λόγος που το πλύσιμο των χαλιών σας πρέπει να ανατίθεται μόνο στους ειδικούς, αφορά τη βελτίωση των οσμών του. Αυτό έχει πιο κομβική σημασία για σπίτια με κατοικίδια και παιδιά, που έχουν την τάση να λερώνουν γενικά, με αποτέλεσμα να μένουν δυσάρεστες οσμές στα χαλιά. Οι καθαρισμοί ρουτίνας από τους ιδιοκτήτες είναι μεν σημαντικοί, άλλα ένα περιστατικό πλύσιμο χαλιών με ατμοκαθαρισμό συνιστά μία εξαιρετική επιλογή για όποιον θέλει να απολαμβάνει «ευωδιαστά» χαλιά.

Τέλος, το περιοδικό πλύσιμο χαλιών επαγγελματικού επιπέδου αποτρέπει τυχόν κινδύνους για την υγεία όσων διαμένουν σε ένα σπιτικό. Ως γνωστόν, τα χαλιά αποτελούν την ιδανική εστία ανάπτυξης αλλεργιογόνων ουσιών και βακτηριδίων, που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των μελών της οικογενείας σας. Πιο ειδικά, αν έχετε μικρά παιδιά και κατοικίδια ή εφόσον κάποιος στο σπίτι σας έχει αλλεργία σε κάποιες ουσίες, τότε το επαγγελματικό έργο για το πλύσιμο χαλιών αποκτά ακόμη πιο επιτακτική σημασία.

Επαγγελματικός Καθαρισμός Χαλιών για Ασύγκριτα Κέρδη

Είναι εύκολο να υποτιμήσουμε την αξία που έχει για τα χαλιά μας ο επαγγελματικός καθαρισμός χαλιών. Άλλωστε, ο καθένας μας σκουπίζει και αφαιρεί τακτικά τους λεκέδες και τους ρύπους από καιρό σε καιρό, άρα πόσο αξίζει πράγματι ο επαγγελματικός καθαρισμός; Την απάντηση θα δώσουν τα ίδια τα χαλιά σας.

Κατά ένα μυστήριο τρόπο, στα χαλιά του σπιτιού μας «κατοικοεδρεύουν» μη ορατά βακτηρίδια, τρίχες, χώμα και φυσικά ακάρεα. Ακόμη και ο τακτικός καθαρισμός ενός χαλιού με υψηλής ισχύος ηλεκτρική σκούπα αφήνει στις ίνες του σε ανέπαφη κατάσταση την συντριπτική πλειονότητα των βακτηριδίων και των μικροοργανισμών.

Γι’ αυτό το λόγο χρειάζεται ένας εξονυχιστικός καθαρισμός χαλιών αφού με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο θα απολυμαίνετε τα χαλιά σας αποτελεσματικά, απαλλάσσοντας τα από επίμονους λεκέδες, αλλά και θα τα κάνετε να δείχνουν και να μυρίζουν πολύ καλύτερα από πριν. Ας εξετάσουμε μερικές από τις μεθόδους και τεχνικές που εφαρμόζονται στο πλαίσιο του επαγγελματικού καθαρισμού χαλιών έτσι οι καταναλωτές να έχουν πλήρη εικόνα για τα οφέλη που αποκομίζουν.

Ο προκαταρκτικός καθαρισμός χαλιών αποτελεί ένα απαραίτητο βήμα πριν γίνει ο βαθύς καθαρισμός χαλιών. Η χρήση επαγγελματικής ηλεκτρικής σκούπας πραγματοποιείται προκειμένου να αφαιρεθούν οι τρίχες και οι ρύποι πριν ξεκινήσει η ολοκληρωμένη διαδικασία απορρόφησης των ρυπαρών ουσιών που έχουν διεισδύσει σε βάθος στις ίνες. Ύστερα από αυτό, ένα ισχυρό και υψηλής συγκέντρωσης καθαριστικό εφαρμόζεται ώστε να διαλυθούν οι ενσωματωμένοι ρύποι σε περιοχές υψηλής κίνησης και ορατά σημεία. Σε αυτό το στάδιο, οι λεκέδες αντιμετωπίζονται με πολύ ισχυρά απορρυπαντικά κατά των λεκέδων, τους οποίους δεν θα ήταν δυνατό να καταπολεμήσουμε με τα συμβατικά καθαριστικά προϊόντα.

Στη συνέχεια, ο επαγγελματικός καθαρισμός χαλιών περιλαμβάνει την εφαρμογή ενός ισχυρού συστήματος αναρρόφησης των ρύπων ώστε οτιδήποτε έχει διεισδύσει σε βάθος στις ίνες, να απομακρυνθεί αποτελεσματικά. Αυτή η καθαριστική διαδικασία καθαρίζει στην πραγματικότητα την βάση των ινών των χαλιών μέσα από ένα πολύ αποδοτικό σύστημα ατμοκαθαρισμού. Μόλις ολοκληρωθεί και αυτό το βήμα, μία γρήγορη διαδικασία στεγνοκαθαρισμού εφαρμόζεται ώστε να απομακρυνθεί η υγρασία από τα χαλιά. Τέλος, η εφαρμογή της διαδικασίας απομάκρυνσης των οσμών αποσκοπεί στο να διασφαλιστεί ότι τα χαλιά θα ευωδιάζουν.

Το τελευταίο βήμα συνίσταται στην επιθεώρηση του χαλιού ώστε να διαπιστωθεί αν έχουν απομείνει επίμονοι λεκέδες ή κηλίδες που χρήζουν αντιμετώπισης με ειδικό καθαριστικό διάλυμα. Η εφαρμογή ενός επιπρόσθετου προστατευτικού στα χαλιά μετά το πέρας του καθαρισμού τους αποτελεί μία έξυπνη ιδέα παράτασης της ζωής των χαλιών σας και καλύτερης εξάλειψης των λεκέδων. Αναμφίβολα, ο καθαρισμός χαλιών είναι επαγγελματική υπόθεση.